Gıda Teknolojisi (İÖ) Ders Kataloğu

1. Sınıf

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZD102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GOD107 Bilgisayar I 1 1 2
GZD106 Genel Mikrobiyoloji 3 2 5
GTG105 Gıda İşleme İlke ve Makinaları I 2 1 3
GZD108 Gıda Kimyası 3 0 3
GZD107 Gıdalarda Temel İşlemler I 2 0 4
GTG104 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 3
GZD105 Kimya I 2 1 3
GTG104 Mesleki Matematik I 2 0 3
GZD101 Türk Dili I 2 0 2
GZD103 Yabancı Dil I 2 0 2
GZD104 Yabancı Dil I 4 0 4
Seçmeli Gıda Teknolojisi (İ.Ö.) Bölümü1. Sınıf 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 6
GOD355 Çevre Koruma 2 0 2
GTG109 Laboratuvar Tekniği 3 1 4
GOD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 42

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG206 Ambalaj ve Depolama 2 0 2
GZD202 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GOD207 Bilgisayar II 1 1 2
GTG203 Gıda Analizleri I 2 1 3
GTG208 Gıda Endüstrisi Makinaları 3 1 5
GTG202 Gıda Kimyası 2 1 4
GZD207 Gıdalarda Temel İşlemler II 2 0 4
GZD206 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 5
GZD205 Kimya II 2 1 3
GTG204 Mesleki Matematik II 2 0 3
GZD201 Türk Dili II 2 0 2
GZD203 Yabancı Dil II 2 0 2
GZD104 Yabancı Dil II 4 0 4
GZD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Seçmeli Gıda Teknolojisi (İ.Ö.) Bölümü1. Sınıf 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 4
GOD155 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 1 4
GOD151 İletişim 2 0 2
GOD350 Kalite Yönetim Sistemleri 2 0 2
GTG209 Özel Gıda Ürünleri 3 1 4
Toplam AKTS: 47
2. Sınıf

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG306 Alkollü İçkiler Teknolojisi 2 1 4
GTG310 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 3
GTG304 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 1 4
GTG302 Et ve Ürünleri Teknolojisi I 2 1 3
GTG307 Fabrika Destek Hizmetleri ve İşlem Kontrolü 2 0 3
GTG303 Gıda Analizleri II 2 1 4
GTG302 Gıda Maddeleri Mevzuat ve Kalite Güvencesi 2 0 4
GOD306 Meslek Etiği 2 0 2
GTG303 Meyve ve Sebze Teknolojisi I 3 1 5
GTG301 Süt Teknolojisi I 3 1 5
GTG305 Tahıl Teknolojisi I 3 1 5
Seçmeli Gıda Teknolojisi (İ.Ö.) Bölümü2. Sınıf 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 3
GTG307 Ambalajlama ve Depolama Teknikleri 3 0 3
GTG308 Biyoteknoloji 3 0 3
GOD353 Girişimcilik 2 0 3
GTG309 İşletme Yönetimi I 3 0 3
GTG354 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 2 0 3
GTG355 Özel Gıda Analizleri 1 1 3
GTG353 Peynir Teknolojisi 2 0 3
GTG357 Starter Kültürler 2 0 3
GTG356 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GTG352 Tahıl Ürünleri Analizleri 1 1 3
GTG351 Tahıl Ürünleri I 2 0 3
Toplam AKTS: 45

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG404 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 2 0 3
GTG402 Beslenme İlkeleri 2 0 3
GTT202 Bilgisayar IV 1 1 4
GTG404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 1 4
GTG407 Biyoteknoloji 2 0 4
GTG405 Et ve Balık İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG402 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2 1 3
GZD407 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG408 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GZD406 Kalite Güvence ve Standartlar 2 0 2
GTG403 Meyve ve Sebze Teknolojisi II 2 0 4
GTG406 Özel Gıdalar Teknolojisi 2 1 5
STJON201 Staj 0 0 8
GTG401 Süt Teknolojisi II 3 1 5
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
ZYD924 Yabancı Dil IV 2 2 4
Seçmeli Gıda Teknolojisi (İ.Ö.) Bölümü2. Sınıf 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 4
GTG409 Beslenme İlkeleri 2 0 2
GTG410 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 2
GTG453 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri 2 0 3
GTG452 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG454 Gıdaların Soğukta ve Dondurularak Muhafazası 2 0 3
GOD453 Girişimcilik II 2 0 2
GTG412 İlk Yardım 3 0 4
GTG411 İşletme Yönetimi II 3 0 4
GTG451 Tahıl Ürünleri II 2 0 3
Toplam AKTS: 70

2011 - 2012 Ek Sınav
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG306 Alkollü İçkiler Teknolojisi 2 1 4
GOD107 Bilgisayar I 1 1 2
GTT201 Bilgisayar III 1 1 3
GTG307 Fabrika Destek Hizmetleri ve İşlem Kontrolü 2 0 3
GTG302 Gıda Maddeleri Mevzuat ve Kalite Güvencesi 2 0 4
GTT231 Gıda Sanayisinde Starter Kültürler 2 0 3
GTT 21 İletişim Yönetim ve Denetim 2 0 2
GTG353 Peynir Teknolojisi 2 0 3
GTG351 Tahıl Ürünleri I 2 0 3
Toplam AKTS: 27

2011 - 2012 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZD407 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GZD406 Kalite Güvence ve Standartlar 2 0 2
GZD105 Kimya I 2 1 3
GZD205 Kimya II 2 1 3
GTG204 Mesleki Matematik II 2 0 3
Toplam AKTS: 14

2011 - 2012 Tek Ders(Güz)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
Toplam AKTS: 4

2011 - 2012 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG305 Tahıl Teknolojisi I 3 1 5
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4